Двигател 600
Конски сили 20
Година на производство 1968
Година на реставрация  
Тунинг  
Моделът в България 1988
Моделът в Европа  
Цена  
 
Citroën 2CV (deux chevaux)
 
       
 
 
  Citroën 2CV
(deux chevaux)


Абсолютна икона. Само няколко коли са произвеждани толкова дълго – от 1948 до 1990 г. Проектирана е през 1938-39 г., но заради войната не е влязла в производство веднага. Безкомпромисно утилитарна простота в комбинация с напредничава иновативност.
През 30-те, когато започват да я правят, Франция има огромно многомилионно селско население и желае да го моторизира. Както Хитлер е искал да направи народната кола Volkswagen, французите са замислили своята версия на идеята, а италианците постигат същата цел след войната с модела Fiat Topolino.
Заданието е било може би да се направи чадър на 4 колела за селяни. Едно от изискванията е било да може да мине през разорана нива с кошница с 50 яйца и нито едно от тях да не се счупи.
Резултатът е сензационно добър, толкова успешен, че заедно с другите модели, които ползват същата механика – Citroën Dyane, Citroën FAF, Citroën Méhari, Citroën Ami, Citroën Bijou - са произведени общо 8 750 000 автомобила.
Това е френският Ford T. И независимо, че е спрян от производство през 1990 г., в Обединеното кралство в момента има 4000 2CV в движение.
 

Под наем

Автомобилът под наем за церемонии – сватби, балове, партита

500 лв.

Цената включва:
• Наем на автомобила
• Гориво за 50 км пробег
• Шофьор в делови костюм
• Застраховка ГО

Цените са без ДДС.
Амтомобилите са отдават под наем само в рамките на гр. Варна.

За контакт: тел. +359 52 601 820
 

 

 

 

Copyright © Bonin Classic Cars   -   Design: Stalker Holding   -   Created: NIRA Communications