Двигател 5500
Конски сили 401
Година на производство 1991
Година на реставрация 2008
Тунинг Racing Dynamics SC
Моделът в България  
Моделът в Европа  
Цена  
 
BMW 850 i Racing Dynamics K55 SC
 
       
 
 

 

  BMW 850 i RD Racing Dynamics K55 Sport Coupe, 1991 година

Този автомобил винаги ми е харесвал като визия. Открихме го в Перник у един грък. Като се качихме с реставратора, бяхме удивени. Беше удряна, амортисьорите чукаха, но вървеше.

Какъв пазарлък му ударих с гърка собственик. Но я купих. След това купихме и още една такава, за части, която не беше удряна.

Това BMW е един ужасно амбициозен модел, но успехът му на пазара е под очакванията. Причините са различни, едната е, че колата е сложна. Изпреварила е времето си, смятат много специалисти, била е скъпа, над 200 хиляди марки, но днес много от масовите коли все още нямат нейните високотехнологични спесификации. През 1991 г. е единственият модел, чиито амортисьори се командват от компютър. Те са с електроника, стават по-твърди при високите скорости и по-меки при ниските, втвърдяват се при завоите. Ние сложихме спортни амортисьори.

Racing Dynamics от Милано са единствените италианци, на които е позволено да правят тунинг за BMW. Те тунинговали само 40 еземпляра от суперспециалната 8-а серия. За големия 5-литров двигател с 12 цилиндъра конете, с които излиза от завода - 299 конски сили, не са чак толкова много. Италианците увеличават обема на двигателя до 5,5 л чрез нови цилиндрови глави, пипват окачването и сменят цялата изпусквателна система - цената на колата набъбва, но мощността й скача от 299 на 401 коня! Колата става зверска. 40-те парчета са разпродадени на маниаци.

Реставрацията я направи един артистичен човек - Марио Попов, завършил Музикално училище във Варна, ударни инструменти, фен на автомобилите. Сега реставрира коли в Германия.

Това BMW, което той възстанови, е уникално, където се появи, печели награди. Цената му се покачва всеки ден.

Под наем

Автомобилът под наем за церемонии – сватби, балове, партита

500 лв.

Цената включва:
• Наем на автомобила
• Гориво за 50 км пробег
• Шофьор в делови костюм
• Застраховка ГО

Цените са без ДДС.
Амтомобилите са отдават под наем само в рамките на гр. Варна.

За контакт: тел. +359 52 601 820
 

 

 

 

Copyright © Bonin Classic Cars   -   Design: Stalker Holding   -   Created: NIRA Communications